EINA/APLICACIÓ WEB:
Automotivator
URL:

http://wigflip.com/automotivator/
DESCRIPCIÓ:
L’aplicació Automotivator és un programa que podem utilitzar per dissenyar un pòster senzill, utilitzant una imatge i text. Et permet triar les imatges que vulgues i poder crear un pòster motivador acompanyant la imatge amb el text. L’acompanyament del text fa que es puga entendre millor el que vol transmetre la imatge i es puga captar el missatge. Aquesta aplicació, és de fàcil us i qualsevol persona que tinga pocs coneixements informàtics pot ser capaç d’utilitzar-la i fer us d’aquesta.

Les eines que es permet realitzar aquesta aplicació són triar les imatges; que poden ser desde imatges que tingues al teu ordinador, imatges que ens proporciona el mateix programa e imatges que podeu trobar a la xarxa, dissenyar els texts, posar els colors que tu vulgues... El fons del pòster si que ha de ser de les mostres que et ofereix el programa ja que no et dona la possibilitat de ficar un altre tipus de fons. A més, una vegada que has dissenyat i creat el pòster al teu gust pots guardar-lo en Imgur, Flickr o al teuordinador. Per últim, també et dona la possibilitat d’imprimir-lo però amb un cost econòmic
ÚS DIDÀCTIC:
Les possibilitats educatives que ens va a proporcionar a l’aula aquesta aplicació són molt variades i estimulants per als alumnes. Algunes d’aquestes possibilitats poden ser les següents:

- La realització d’un pòster sobre els diferents temes que es donen a l’aula.

- Realització d’un pòster on els alumnes desenvolupen la seua imaginació i ho facin amb la col·laboració de tots i el treball en grup d’aquells temes que vulguen i desitgen.

- Fer pòsters de les diferents excursions que es van realitzant al llarg de tot el curs i anar penjant-los a l’aula per a recordar i comentar amb molta il·lusió les experiències vivides en aquestes excursions.

- Realitzar un pòster amb les cares dels diferents alumnes amb diferents estats emocionals (sorprès, trist, feliç...) per conèixer els diferents tipus d’emocions.

- Realitzar un pòster motivant per als nens per despertar el seu interès per aprendre.

- Utilitzar els diferents pòsters amb imatges que ens serveixin per a reforçar les explicacions que donem a l’aula...

Una activitat més específica que podem realitzar a l’aula pot ser, entre altres, la següent:

- Realitzar un pòster de les diferents estacions de l’any. Per exemple, aprofitant que estem donant a l’aula “la tardor”, els comunicarem als nostres alumnes la idea de crear el nostre pòster sobre “la tardor”, on ficarem una imatge que hi haga característica d’aquesta i posarem la data de quan comença i quan finalitza aquesta estació. Després, el penjarem a l’aula durant tot el temps en el que ens trobem en aquesta estació amb el fi de que els nostres xiquets puguen veure tots els dies el pòster i sentir-se motivats i amb ganes de seguir aprenent. Així, realitzarem el mateix amb les altres estacions que ocorren durant tot l’any.
EXEMPLES:
http://www.nhcs.net/parsley/Resources/SpellingVocabRes.htm

http://muxomuny.blogspot.com.es/2008/08/recientemente-he-descubierto-los.html

http://www.freetech4teachers.com/2010/05/automotivator-create-motivational.html#.UNNI6eTHKpc

http://imgur.com/ryIGd (En aquesta pàgina he guardat l’automotivator realitzat per mí)
TUTORIAL/COMO UTILITZAR L’EINA /APLICACIÓ:PER A SABER MÉS:
- Aquesta pàgina és un vídeo que explica com es crea un pòster:


**http://www.youtube.com/watch?v=zWQU748ehBw**


- En aquesta pàgina ens ensenya un exemple d’un pòster Automotivator i altres exemples d’altres aplicacions.


**https://sites.google.com/site/informaticajenniferballesta/automotivator**- En aquesta pàgina ens explica els beneficis d’usar el programa Automotivator en l’aula.

**http://ilearntechnology.com/?tag=motivational-posters**
NOM DE LA’UTOR/AUTORA DEL TUTORIAL:

Lorena Boix Coves