EINA/APLICACIÓ WEB:
Makebeliefscomix
URL:
http://www.makebeliefscomix.com/DESCRIPCIÓ:
Makebeliefscomic és un programa que permet crear còmics i històries seguint una seqüència narrativa formada per imatges (vinyetes) on pots introduir també textos, tot això de manera online. És una pàgina gratuïta, té una opció perquè tries l’ idioma (anglès), és molt senzill d'utilitzar, no requereix de correu electrònic de manera que no has de registrar-te i compta amb molts personatges diferents perquè el còmic siga molt creatiu i imaginatiu.

Les eines que ens ofereix són poques, però això és millor perquè siga més fàcil d'utilitzar pels nens. Les opcions que ens ofereix són els personatges, nombre de vinyetes, tipus de diàleg, canviar el color de fons ...

També hi ha unes eines a la part esquerra de la pantalla que són: print / email, move, scale, bring to front, flip, delete i star, que serveixen per millorar el còmic.

Quan ja tenim el còmic acabat no ens permet guardar-lo al ordinador, però si que podem imprimir-lo, compartir a través de correu electrònic o fer captures d'imatge a cadascuna de les pàgines de la història i enganxar-les al Paint per exemple i anar guardant.
ÚS DIDÀCTIC:
Aquesta pàgina pot ser utilitzada pels educadors per ensenyar llenguatge, lectura i escriptura. Els nens poden desenvolupar la seua creativitat realitzant còmics que tinguen relació amb els continguts apresos a classe, poden crear còmics autobiogràfics de la seua pròpia vida, del que els agrada fer, poden fer diaris de classe amb el que va succeint cada dia ...

És un recurs molt bo perquè es pot utilitzar tant de manera individual com també en grup així tots els nens participen i se senten importants. És una manera de treballar molt divertida, motivadora i dinàmica.

També es pot utilitzar amb persones amb discapacitat auditiva i persones amb autisme per ajudar-los a entendre els conceptes i comunicar-se amb altres persones.
EXEMPLES:
1) **http://3nsport.blogspot.com.es/2011/12/trailer-3n-sport.html**
2) **http://www.makebeliefscomix.com/Comix/?comix_id=49063317C645517**
3) **http://mac4rteso2.wordpress.com/**
4) Aquest es el meu còmic: **http://www.makebeliefscomix.com/Comix/?comix_id=21415094C878732**
TUTORIAL/COMO UTILITZAR L’EINA /APLICACIÓ:PER A SABER MÉS:
1) http://marvelkids.marvel.com/games/play/75/create_your_own_comic
2) http://www.pixton.com aquest es molt bo perquè té moltes possibilitats, un tutorial sobre aquest programa es el següent: http://www.youtube.com/watch?v=GWEepZaPWfI

3) http://www.comicmaster.org.uk/
4) http://www.monkeydyne.com/rmcs/
5) http://stripgenerator.com/strip/create
6) http://www.pikicentral.com/
7) http://www.bitstrips.com
NOM DE LA’UTOR/AUTORA DEL TUTORIAL:

Jennifer Muñoz Campillo