EINA/APLICACIÓ WEB:
Núvols de paraules
URL:
http://www.educacontic.es/blog/tagul-nubes-de-palabras-interactivasDESCRIPCIÓ:
Tagul és una eina molt coneguda de la Web 2.0 per a formar núvols de paraules.Segurament ,t'has topat amb moltes d'elles, i t'agradaria agregar-les en el teu lloc, no solament per a donar-li un toc d'elegància, sinó també per a afegir-li una funcionalitat extra, com la d'oferir al visitant un interessant panorama i resum del que predomina en el teu lloc. Quan hàgem finalitzat la personalització del núvol, passarem a l'obtenció del codi necessari per a embeure-la en el nostre lloc. La configuració quant al color de fons, font i altres coses està disponible en Tagul.
ÚS DIDÀCTIC:
En el context educatiu és una eina molt útil ja que els núvols de paraules es poden treballar en qualsevol matèria per a desenvolupar la competència lingüística. Algunes de les utilitats que els podem donar als núvols de paraules en l'àmbit educatiu són les següents:

- Crear núvols de paraules relacionades amb els continguts que anem a treballar en l'aula perquè els xiquets tinguen una idea més clara i alhora, motivadora.

-Per a treballar els idiomes en infantil, en aquest cas el valencià , el castellà i l'anglès, podem fer núvols de paraules amb una paraula en concret en aquests diferents idiomes.

-Pot servir tan sol com alguna cosa decoratiu en l'aula ja que queden molt elegants i colorides. Les parets de la nostra aula poden estar plenes de cartells amb núvols de paraules dels diferents camps semàntics.
EXEMPLES:
http://es.fotolia.com/id/41285775
http://asunmarrodan.wordpress.com/2012/09/29/mi-nube-de-palabras/
http://lapiceromagico.blogspot.com.es/2011/04/nubes-de-palabras.html
http://dcadei-2012-13-grup1.wikispaces.com/VIDEOCONSOLES+I+TABLETS (Al final del trabajo hay un power point, en el cual en la tercera diapositiva hay una nube de palabras)
TUTORIAL/COMO UTILITZAR L’EINA /APLICACIÓ:PER A SABER MÉS:
http://es.wikipedia.org/wiki/Nube_de_palabras
http://www.educacontic.es/blog/crea-nubes-de-palabras-interactivas-con-tagxedo
http://www.escuela20.com/nubes-de-palabras-nubes-wordle/articulos-y-actualidad/8-maneras-de-usar-las-nubes-de-palabras-en-el-aula_2963_42_4456_0_1_in.html
NOM DE LA’UTOR/AUTORA DEL TUTORIAL:
Irene Marcet Almira